Odabir boje kose uz braon oči

Published: November 13, 2023

Pitate se koja boja kose uz braon oči najbolje pristaje? Po čemu ih biramo? Najvažnije je znati koji je ton vaše kože, a dalje je sve lako. Evo i kako!

Biranje boje kose, biće bolji izbor, ukoliko obratite pažnju na boju očiju. Takođe obratite pažnju na nijansu kože. Osnovno od čega morate početi, jeste da odredite podton svoje kože.

Ako imate poteškoće u vezi sa tim, pogledajte vene na svojim rukama. Plave ukazuju na hladnije podtonove, dok zelene nagoveštavaju da imate topao podton kože. Kada se boja vena kreće od zelene ka plavoj ili kada je negde između, radi se o neutralnom podtonu.

Razmišljajući o boji kose uz braon oči, morate uzeti u obzir boju očiju. Ako su vam oči na primer zlatno smeđe, topli tonovi će vam odgovarati najbolje. Primera radi boja kosa koja najbolje ide uz ovu boju očiju jesu zlatno smeđa i medeno smeđa. To ne znači da ako imate svetlu boju očiju, da je svetla boja kose i najbolja za vas. Zapravo, kontrast u ovom slučaju može odlično izgledati.

Ponekad uočavamo kako nečija boja kose nije najbolji izbor za tu osobu, ali ne možemo tačno reći zašto. U većini slučajeva to je zato što je odabrana boja predaleko od tona za koji bi trebalo da se odluče.

Obavezno odaberite onu koja odgovara vašem tonu, jer samo tako ćete u potpunosti biti zadovoljne svojim izgledom. Upravo na taj način ćete uspeti i da odredite koja boja kose uz braon oči vama najbolje pristaje.

Ako vam je ovo suviše komplikovano, uz pomoć i savet svog frizera, dobićete najbolji odgovor na pitanje koja boja kose uz braon oči najbolje pristaje!

Boja kose uz smeđe oči

Smeđa boja očiju je veoma česta. Upravo iz tog razloga da biste se razlikovali od drugih svojim izgledom, najlakše ćete to postići drugačijim izborom boje kose. Ono o čemu dodatno morate voditi računa je kako se ona uklapa uz vaš ten.

Pod uslovom da ste do sada uočili da li je ton vaše kože topao ili hladan, odabir boje kose uz braon oči i bled ten biće lakši je nego što ste mislili.

Smeđe oči su same po sebi neodoljive. Mogu izgledati stvarno lepo sa bilo kojom bojom kose, od crne, smeđe, plave, pa čak i crvene.

Mnogo više mogućnosti pri odabiru boje kose, imaćete ako u vašim smeđim očima ima i pomalo zlatastog odsjaja. Najbolji izbor u tom slučaju, mogla bi da bude srednje smeđa kosa sa svetlim pramenovima.

Uz smeđe oči možete kombinovati čokoladnu boju kose, koja ima mnogo nijansi. Jedna od najboljih koja će vam sigurno pristajati je ton mlečne čokolade. Sa ovom nijansom, nemojte se plašiti da ćete napravite grešku. U ovom slučaju, ona je savršen izbor.

Metalik boja odlično idu uz smeđe i lešnik nijanse i čini sjajan izbor. Dakle, ako vam je potreban izgovor za isprobavanje neobičnog trenda boje kose, odlučite se za srebrnu nijansu.

Kako postići neodoljivu lešnik boja kose?

Ovakva boja kose će dati živost smeđim očima, posebno ako je vaša boja očiju na tamnijem delu spektra. Ova svetla nijansa, potpuni je hit u svetu, ali i na modnim pistama.

Ono što će biti neophodno da učinite kako biste dobili ovu nijansu, jeste da uradite dekolorizaciju kako biste uništili sve pigmente iz dlake.

Naša preporuka je da to ne činite sami već isključivo kod frizera, jer biste u tom slučaju mogli oštetiti svoje vlasi.

Svetlo karamel smeđa boja kose je sjajna nijansa. Idealna je za osobe sa zlatnim, toplim tenom i smeđim očima.

Izbegavajte je ako vam je ton kože hladan ili izrazito svetao ili ružičast jer se neće lepo slagati sa vašom kožom!

Karamel boja kose-svima savršeno pristaje!

Ova nijansa je takođe odličan izbor za balayage ili ombre tehnike u tamnijoj čokoladno smeđoj osnovnoj boji.

Cimet smeđa boja bogata je dozom bakarnog sjaja i savršeno pristaje osobama sa smeđim očima. Svetliji cimet tonovi će biti odličan izbor za one čija je kosa prirodno svetlije smeđe boje.

Ona će biti jednako efektan izbor i za sve one čije je kosa svetlo smeđe ili srednje smeđe boje, jer će njen raskošni narandžasti odsjaj istaći ono najlepše na vama.

Cimet nijansa donosi narandžasti podton koji ima topli odsjaj. Takođe, oživljava vašu kosu.

Cimet nijansa istovremeno zadržava prirodan ton vaše boje kose i pretvara ga u bolju i topliju verziju, a ipak donosi efektnu promenu izgleda.

Savršen je izbor za sve one koji su u potrazi za suptilnom, a opet neobičnom promenom.

Najbolja nijansa za tamno smeđe oči

Izbor pogodan za smeđe oči tamne nijanse u paleti boja je praktično neograničen. Neki od predloga koji su po našem mišljenju možda najprikladniji:

  • Tamno braon sa toplim ili svetlim pramenovima
  • Toplo zlatno braon nijanse
  • Srednje (medium) braon

Tamno braon boja kose uz braon oči i svetlo plavi pramenovi, odlično će se slagati. Na vama će izgledati veoma prirodno i možda su u ovom slučaju najbolji izbor. Iz tog razloga, savetujemo da posetite frizera i isprobate nešto novo.

Kod pastelnih boja pravilo ostaje isto. Dakle, ako imate tamno smeđe oči, a koža je hladnih tonova, najverovatnije ćete izgledate bolje s drugim hladnim bojama, poput plave, ljubičaste i nekih nijansi ružičaste ili zelene.

Postignite očaravajuć izgled uz pastelne boje kose!

Najbolja nijansa za svetlo smeđe oči

Boja kose uz braon oči, koji su svelije, lakše se pronalazi, jer za svetlo smeđe oči se ponekad kaže da imaju u sebi malo zlatnog sjaja.

Prilikom odabira, znajte da srednje braon i svetlo plava boja će vam sigurno odlično stajati. Nešto između srednje braon i srednje plave će delovati predivno, ako vam je boja kože srednje tamna do tamne. Nanošenje toplijih nijasni su način da se postigne efekat svetlijeg tona vaše kože i boju vaših očiju.

Svetlo plava ili srednje braon boja kose će definitivno izgledati odlično u kombinaciji sa svetlo smeđim očima.

Kako izgledaju pramenovi na braon kosi?

Boja kose uz tamno braon oči

Kada je u pitanju odabir boje kose uz braon oči, postoje mnoge karakteristike koje moramo uzeti u obzir. Da bi vaše oči došle do izražaja morate izabrati nešto posebno. U odnosu na vaš prirodni ton koristeći paletu boja, uvek gledajte da izmenite boju za nijansu ili dve.

Za žene sa ravnom kosom, tamniji pramenovi mogu biti bolji izbor u odnosu na svetlije pramenove. Tamno braon oči doći će do izražaja, ako izbegnete svetlo obojene pramenove ako je vaša kosa prirodno tamna ili crna.

Srebrna i siva kosa će dati živost smeđim očima, posebno ako je vaša boja očiju na tamnijem delu spektra. Dakle, ako vam je potreban izgovor za isprobavanje najtoplijeg trenda boje kose, odlučite se za srebrnu nijansu da vam oči zasijaju.

Tamno smeđe oči čine sjajan kontrast bledoj koži. Najbolje ćete izgledati ako se ofarbate u boju koja se ne razlikuje mnogo od prirodne boje vaše kose.

Zaštitite svoju kosu, korišćenjem prirodnih farbi!

Boja kose uz braon oči i svetao ten

Skoro svaka boja kose dobro pristaje, osobama koje imaju bledu kožu. Za osobe sa svetlim tenom i smeđim očima, jarko crvena boja odličan je izbor.

Kako da vaša crvena boja kose uvek blista?

Kada je ova nijasna u pitanju, ono o čemu morate voditi računa je da deluje prirodno. Samo na taj način će izgledati lepo i efektno. Odličan odabir može biti i čokoladna braon boja kose, za brinete sa porcelanskim tenom. Izvucite pramenove koji se presijavaju na zlatno braon, a naročito na kestenaste nijanse.

Kako izgleda tehnika pramenova na foliju?

Veoma svetla plava boja, sa jako toplim, skoro bronzanim podtonovima, oličenje je elegancije i savršeno ide uz porcelanski ten, ali i crveni karmin. U ovom slučaju, savetujemo da izbegavate tamnu i crnu boju kose, jer one nisu najbolji izbor.

Ako želite pramenove, onda boja kose uz braon oči i svetao ten, najbolje će pristajati ombre pramenovi boje meda.

Ombre pramenovi su još uvek u modi!

Obzirom da ističu svu delikatnost porculanskog tena, najbolje će se slagati uz osobe sa ovakvim tenom. Daće efekat sunca u kosi koji se blago preliva. Imaćete frizuru za svaku svečanu priliku.

Evo nekoliko svečanih frizura od kojih zastaje dah!

Pepeljasto plava boja kose

Pepeljasto plava boja odlično ide uz svetao ten i oči boje lešnika. Ovakav izgled možete brzo postići kroz balejaž pramenove, ako već imate svetloplavu kosu.

Ukoliko imate tamniju kosu, prelazak može potrajati duže. Ova boja je najkomplikovanija da se postigne, ali istovremeno je i najzavodljivija.

Tehnika balejaž pramenova kod kuće!

Kako bi se uklonili svi pigmenti iz vaše prirodne boje kose za dobijanje pepeljasto plave boje kose je neophodan blanš. Obzirom da je ova hemikalija izuzetno jaka, obavezno pratite uputstva sa pakovanja kako ne biste oštetili kosu.

Birajte farbe proverenih proizvođača koji sadrže ekstrakt maslinovog ulja i visoku koncentraciju keratina. Tako će se pepeljasto plava kosa savršeno uklopiti uz boju vaših očiju. Isprobajte, sigurni smo da će vam se jako dopasti i savršeno vam stajati!

Marija ističe da joj je dugo vremena trebalo da shvati kako se zapravo bira najbolja boja kose, pa je upravo iz tog razloga puno puta bila nezadovoljna. Rešila je da potraži pomoć svog frizera kako opet ne bi napravila istu grešku. Pošto su njene oči boje lešnika, a uz to ima i svetao ten, jedna od nijansi koju joj je frizer predložio, bila je pepeljasto plava kosa.

Ističe kako je bila oduševljena ovim predlogom i zaista se ispostavilo kao odličan izbor. Navodi da je bilo potrebno malo više vremena kako bi se postigao najbolji efekat, zbog toga što je bilo neophodno da se prvo uklone svi pigmenti iz kose. Ipak kaže da je bila oduševljena finalnim rezultatima i da se posao isplatio.

Boja kose uz braon oči i taman ten

Dame koje imaju taman ten, prave su srećnice. Za razliku od drugih, njihova koža gotovo uvek izgleda kao da je sveže osunčana, pa iz tog razloga nije potrebno ni korišćenje mnogo šminke jer se ovakav ten smatra veoma poželjnim i bez šminke.

Da bi ga istakle na najbolji mogući način, ono što je neophodno jeste da boju tena, uskladite sa bojom kose za koju ćete se odlučiti. S tim u vezi evo nekoliko predloga kako da to postignete.

Kada su koža lica i ten u pitanju za sve brinete sa maslinastim podtonovima toplo preporučujemo da svoju kosu stilizuju sitnim pramenovima koji kontrastiraju tamnijoj boji pri korenu kose, i koji su svetliji na njenim krajevima. Pramenovi nikako ne treba da počinju od korena.

Ako imate prirodnu boju uz samo lice, zlatno braon pramenovi izvučeni kroz celu kosu fantastično će vam stajati.

Boja kose uz braon oči – iskustva

Dame koje imaju braon oči, pisale su nam o tome, kako su one uspele da pronađu najbolju nijansu uz svoj ten i boju očiju. Pročitajte šta one kažu na ovu temu.

Jovanka kaže da je je dugo tragala za bojom kose koja se najbolje uklapa uz njene tamno smeđe oči. Upravo iz tog razloga, posetila je svog frizera kako bi joj pomogao da pronađe idealnu nijansu.

Obzirom da je njena prirodna boja kose crna, posevetovao ju je da je najbolje da je posvetli za nekoliko tonova, a onda izvuče svetlije pramenove kako bi njene oči došle do izražaja.

Kaže da je na ovaj način, postignut najbolji mogući efekat i da je ova mala promena, zapravo napravila ogromnu promenu u njenom izgledu.

Svim damama koje baš kao što i ona nije mogla da pronađu boju kose uz braon oči koja se najbolje uklapa uz njihov ten, savetuje da u dogovoru sa svojim frizerom naprave pravi odabir. Samo tako ćete izbeći greške i manje štete nanesti svojim vlasima jer ćete iz prvog puta dobiti izgled kakav ste želeli.

Evo šta Sara kaže na temu boje kose uz braon oči. Obzirom da nema dovoljno iskustva, nekoliko puta je tragajući za savršenom bojom kose, napravila pogrešan izbor. Tražeći po internetu, boju koja bi se savršeno uklopila uz njen ten i boju očiju, shvatila je u čemu je do sada grešila, obzirom da joj ti parametri nisu do tada bili važni u odnosu na njen izbor boje. Kaže da je upravo zahvaljujući tome, uspela da boju kose uz braon oči i ten uklopi i konačno napravi pravi izbor. I vama savetuje isto. Ističe da ćete samo tako provereno postići svoj savršen izgled na koji ćete biti veoma ponosni.

Nadamo se da smo bar delimično uspeli da vam pomognemo u odabiru boje kose za braon oči. Ukoliko vam je ipak lakše, potražite pomoć frizera koji će odrediti koja je prava boja kose uz braon oči koja vama najbolje pristaje.

Izvor: sveokosi.com

možda će vas zanimati