Tamna noć duše

Published: November 23, 2022

Na putu duhovnog buđenja postoje mnogi preokreti i krivine. Postoje momenti najčistijih otkrovenja, ali takođe i momenti tame, ispunjeni patnjom i gubitkom pravca. Mnogi od ovih momenata uključuju otkrivanje iluzije koja nas je oslepela i kreiranje svesnih odluka da se oslobodimo stvari koje nas koče i zadržavaju. Dok lomimo sami sebe i gradimo svoju podršku kako bismo bili jači nego pre, otkrivamo da su ovi periodi evolucije veoma važni za rast naše duše. Ovaj period je poznat kao “tamna noć duše”.

Tamna noć duše je period ekstremnog meteža, u kome naši životi bivaju preokrenuti na gore i naša svest dotakne dno. Svako ljudsko biće će iskusiti tamnu noć duše u nekom periodu svog života. To je serija iskustava koja se pojavljuje u kratkom vremenskom periodu i ona su isplanirana od strane naše duše, pre našeg rođenja, da bi nas dovela do najznačajnijeg perioda spiritualnog razvoja. U tom periodu će  koreni naših najdubljih i naintimnijih problema izaći na površinu da bismo ih osvestili i očistiili sebe od tame koja je duboko u nama, da bismo ispunili svoju najvišu svrhu.

Mistično iskustvo „tamne noći duše“ podjednako je zastrašujuće i prelepo, tera nas da načinimo dubok i snažan pogled u sebe i da budemo suočeni lice u lice sa problemima u našim životima koji nas zadržavaju kako bismo se oslobodili navika koje onemogućavaju da doživimo naš pravi potencijal. Individua koja doživljava tamnu noć duše može da oseti mnogo negativnih emocija kao što su jake nesigurnosti, kompletan gubitak pravca, pa čak i suicidne tendencije. Mogu se osetiti zarobljenim u svom umu, prestajući da komuniciraju sa svima , neuspevajući da preuzmu akciju ka sreći, bez obzira koliko jako želeli da im bude bolje. Nekada mogu osetiti kao da je sva nada izgubljena, ali u realnosti najviša forma nade se stvara u pećnici svesti.

Iako na površini može da izgleda kao prokletstvo, tamna noć duše je zaista sreća u nesreći. To je čišćenje našeg duha, i znači maksimalnu količinu duhovne evolucije u najkraćem vremenskom periodu, da bi nas pripremilo za najvažniji period našeg života. Obično se javlja upravo pre nego što iskusimo period velikog uspeha, otkrića istinite suštine života, ili kao put koji će  usmeriti našu svest i povesti nas do najviše tačke samog života. Kada individua istraje u bolu koji dolazi sa ovim, ona se spoji na drugoj strani sa potpuno novom percepcijom svega, jača nego ikada pre.

Iako nekad deluje nepodnošljivo, ove negativne emocije koje osećamo su zapravo značajne za nas, jer nas navode na detaljnu rekapitulaciju naših koraka, daju nam bolji pogled na prošlost da bismo bolje kreirali našu budućnost. Kada napravimo korak nazad i pogledamo naše živote, vidimo kako su događaji konektovani i kako kreiramo višu perspektivu ove  trenutne inkarnacije. Kroz ova zapažanja stičemo jasnije razumevanje iz kojih pravaca su potekli neki događaji, na šta ukazuju, i šta je naša prava suština u životu. Ne samo da nas tamna noć duše vodi do suštine života, ona nam takođe i daje najvažnije oruđe koje nam je potrebno da bismo ispunili ovu suštinu, a to je zapravodivna moć zahvalnosti.

Nakon što iskusimo ovoliku tamu, steknemo novi način prihvatanja svetla. Ovo nam daje najviši nivo zahvalnosti, koja aktivira ultimativno izobilje. Kao magnetom privlačimo sve što bi nam trebalo da postignemo našu suštinu na najbrži mogući način. Tako što nas simultano vodi ka suštini novim osećajem zahvalnosti, tamna noć duše nas priprema za najuzbudljiviji period u našim životima, a to je ispunjavanje naše najviše svrhe, zbog čega smo inicijalo i došli na planetu Zemlju. Otkrivamo lepotu dualnosti i kako iza svake hladne i tamne noći, postoji prelep sunčan dan. Predajemo naš ego i konektujemo se sa Višim ja. Prestajemo da tragamo van nas za odgovorima i počinjemo da gledamo unutra, postajemo jedno sa sobom, kao nikada pre.

Najvažnija lekcija tamne noći duše su koncepti zahvalnosti i božanskog reda. Stičemo novi osećaj zahvalnosti koji ubrzava naš nivo uspeha i vidimo kako se svaki događaj u našem životu desio upravo onako kako se desio da bismo otvorili put ka spiritualnom rastu. Kroz ova shvatanja pripremamo se za najvažniji period u nažim životima sa potpuno novom perspektivom i zapažanjem, i to bez straha i sumnje. Ovo novo razumevanje našeg životnog puta dozvoljava nam da budemo u miru sa svojom prošlošću i da kreiramo budućnost bez iščekivanja. Stičemo razumevanje lepote i mogućnosti života kao i veru u veliki plan koji je Univerzum priredio za nas.

možda će vas zanimati